Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Friday, July 29, 2011

Family Vacation...Cherating

Salam again to uolssssss...

Saje la nak share gambar percutian keluarga aku kat Cherating last week.. 22-24 Julai.. syok giler.. mmg giler la.. giler mandi laut sampai burn kulit... huhuhu.. masa hari kedua kat sana pipi aku dah merah2.. orang lain tak pulak jadi cam tu.. huhu.. mmg cuak gak la.. takut rosak kulit (konon.. hehehe).. tapi mmg betul2 seronok.. terima kasih kepada penaja utama iaitu MA & ABAH.. tahun depan kita nak gi mana pulak ya?..belanja lagi tau.. hihihi...(kurang asam jawa punya anak ni..)

Lepas mandi laut, mandi kolam pulak... aku semestinya pilih kolam paling dalam.. 3.3 kaki.. huhuhu... pastu buat2 cam berenang... gaya memang ada kelas la.. kalau orang tak perasan kaki aku memang ingat aku berenang.. hahahha.. jom tengok gambar.. sikit je la ya.. sbb guna camera my mum.. aku memang turun laut n kolam tak bawa apa so tak de la gambar sendiri... selamat tengok gambar ya..










Majlis Graduasi (Pembebasan Awal Berlesen) untuk anak-anak Sekolah Tunas Bakti Taiping



Salam buat semua... dah lama tak update blog ni.. bulan ni memang sibuk memanjang.. ada program besar dihujung bulan ni.. dan kebanyakan urusannya diatas batu jemala patik.. huhuhu... nasib baik la tak stress sangat tapi penat tu tak usah cakap la.. this weekend i have to work.. termasuk jugak la pada hari lahir aku.. uuwwwwwaaaaaa.. sadis tol la... apa leh buat.. amanah, tanggungjawab dan kepercayaan yg diberi perlu aku laksanakan.. malam tadi tak leh lena memikirkan banyak lagi yang tak settle tapi alhamdulillah hari ni segalanya selesai.. esok raptai penuh untuk majlis tamat latihan 'anak-anak' dibawah jagaan kami semua dan seramai 41 orang terpilih diberi pembebasan awal.. tahniah buat semua anakanda ya... sebenarnya ada satu perasaan yang sukar aku ungkapkan dalam 2-3 hari ni.. budak2 aku pastinya takkan paham.. korang semua dah jadi macam family dan hidup bersama dalam 1-3 tahun tanpa bercampur sepenuhnya dengan masyarakat luar... aku hanya mendoakan anakanda semua tidak lagi mengulangi kesilapan yang sama ya.. ingat selalu pesanan ku ni.. "jgn derhaka dgn mak.. dosa masuk neraka nanti".. hihihi.. itu selalu aku ungkapkan kat anak-anak kat sini bila diaorang tak nak dengar cakap.. kalau rasa mcm diaorang tipu aku mesti aku tulis kalimah Allah kat dada anak2 tu.. mmg aku mcm budak2 dah pun.. tapi layanan sebegitu buat diaorang selesa dengan aku dan rakan2 sejawat yg lain.. kami mengambil alih tanggungjawab ibubapa anak-anak ini dalam tempoh 2-3 tahun.. membetulkan kembali kesilapan yang pernah mereka lakukan...
kepada mereka yg membaca entry ini... tolong jgn memandang serong pada orang2 seperti mereka.. beri mereka peluang untuk betulkan kesilapan dan kembali kepada masyarakat..

p/s : gambar kena kasi blurr.. sorry ya.. tmpat aku keje ni pusat pemulihan so x leh kasi nampak terang2 la