Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Saturday, August 20, 2011

Hujan lagi Taiping

Salam semua...

Semalam aku hadir untuk majlis berbuka puasa di sekolah.. memang seronok dapat berbuka beramai2 bersama2 anak2 kat sini.. menunya boleh tahan la.. ayam masak badam, gulai kambing, dalca dan jelatah... semuanya orang happy semalam..

tapi sebelum majlis bermula dalam pukul 5 petang.. hujan teramat lebat melimpah di Taiping.. aku suka hujan macam tu.. cuaca pun sejuk je.. so dewan kami memang tak perlu aircond la sebab dah memang semulajadi sejuk.. aku just nak share gambar2 semasa buat persiapan kat dewan petang semalam.. gambar hujan.. hehehe

pandangan dari sisi dewan sebelah kanan.. masa ni hujan baru dalam 2-3 minit


 pandangan dari sisi dewan sebelah kiri... nampak tak tapak tu.. tempat tu anak2 bangsa India suka main guli

 pandangan dari pintu utama dewan.. ops.. my car.. hehehe.. belakang tu masjid sekolah kami

pandangan dalam dewan.. anak2 sedang latih utk majlis khatam quran..
beri mereka peluang untuk perbetulkan kembali kesilapan yang pernah mereka lakukan

ok la guys... hari ni nak jadi tukang jahit.. nak jahit manik kat baju raya.. huhuhu.. semalam dah pi beli mani k with my officemate, syila.. rambang mata wok nengok manik yang banyak.. kalau rajin nanti aku upload gambar ya.. bye u allzzzzzzzz

cayang semua...



7 Hari Mencintaiku...

Salam semua...

sekarang tepat jam 5.45 pagi.. sudah bersahur n nal layan FB jap sambil2 update blog aku ni... cuaca pagi ni agak sejuk sikit.. suhunya 26 degree celcius.. mostly cloudy..

pasal tajuk entry tu.. malam tadi dengan deraian airmata aku berjaya menghabiskan buku setebal 1048 dalam masa 2 hari.. correction bukan malam tadi tapi awal pagi tadi lebih kurang jam 1.40 pagi.. sakan betul nangis bila tiba chapter2 akhir.. nasib baik en suami dah lena.. MIA ADRIANA.. terbawa2 je cara dan sikap dia..hehehe

my mum dah suruh bawak balik novel tu.. pesan dia raya nanti bawak balik ya.. semestinya ma.. satu lagi novel siti rosmizah yang baru nak dicari.. mintak ma survey kat kelate kalau ada.. tak mau ketinggalan nak baca buku tu pulak..

k guys.. nak lelap mata sat na.. ngantuk tidur lambat n kena bangun awal utk prepare sahur..byeee..
cayang u allzzz...

Wednesday, August 17, 2011

Sejuknya Taiping ni...

Salam semua...

Waktu ni keadaan Taiping agak sejuk sikit la... oleh kerana siang tadi hujan agak lebat juga.. suhu sekarang mencecah 25 degree celcius - mostly cloudy - berbanding petang tadi 27 degree celcius... berbuka puasa pun tanpa on kipas tadi.. lantai tiles rasa sejuk.. huhuhu.. but i likeeeeeeeeee...

Ni gambar di kawasan kediaman aku selepas hujan lebat jam 5 petang tadi.. tapi masih gerimis... angin sejuk sekali.. huhuhu..


pemandangan melalui tingkap bilik tidur tetamu

pemandangan di beranda rumah


opsss... my car.. hehhehe.. sian dia kesejukan...
ni pemandangan dari bahagian dapur

tu je la.. kalau nak merasa cuaca dingin Taiping, sila la berkunjung ke sini.. ok guys.. daaaaaaaaa
cayang u allzzz



Menu berbuka puasa 17 Ogos 2011

Salam semua...

Buat pertama kalinya aku share menu berbuka puasa aku dan encik suami.. so simple sebab penat berjalan shopping tadi.. menu hari ni sotong celup tepung, udang goreng halia dan tom yam campur.. baunya YA ALLAH... makruh la wei.. hehehehe.. diucapkan selamat berbuka untuk semua ya...




ok la guys.. dah nak masuk waktu berbuka ni.. selamat berbuka pose semua..
cayang u allzzzz.. bye

SHOPPING TIME!!! PART 2

Salam semua..

As u all tahu hari ni hari shopping aku dan en suami.. ingatkan tak la ramai orang tapi RAMAI GILER.. huhuhuhu... kat JUSCO orang macam semut je.. nak pilih barang pun agak susah sikit la.. yang sadisnya kasut yang aku nak tak de saiz pulak tu.. CARLO RINO.. lain kali hantar stok lebih sikit ya.. pi outlet CARLO RINO JUSCO pun tak de jugak.. sabar je la... alih2 en suami yang dapat dulu.. ada pulak saiz dia... baju pun dia dapat.. aku makan angin je kat JUSCO.. so aku ajak pi IPOH PARADE la pulak.. semata2 nak cari design yang sama.. nanti termimpi2 pulak..


Kat IPOH PARADE tak la ramai sangat orang.. so leh la jalan sambil lepak2... makanya aku terus la pi ke bahagian kasut CARLO RINO.. terus la aku terkam design yang sama dan tanya la kakak promoter yang terkejar2 layan customer.. check punya check ada la saiz 37.. senyum la sampai telinga ya.. kalau kecik2 dulu nak tidur try.. bangun tidur pun try.. free time pun try.. hahaha.. budak2 la katakan..

Dah selesai bab kasut aku singgah kedai buku POPULAR sat cari buku yang ibu mertuaku mintak tolong cari.. alih2 buku tu tak jumpa aku jumpa buku lain pulak.. apa lagi.. NOVEL la.. lepas kawin ini la baru jinak2 balik dengan NOVEL.. 7 HARI MENCINTAIKU.. jap ek.. nak upload gambar buku tu..


tebal giler buku ni tak tau bila nak mula dan bila nak habis.. jap nak check berapa muka surat.. 1048 muka surat.. mau 7 hari 7 malam ni.. tak tidur lena la jawabnya.. hehhee..

ok la.. nak siap untuk berbuka pulak.. lenkali i sambung citer lagi ya..
cayang semua...

Tuesday, August 16, 2011

SHOPPING TIME!!!

Salam semua...
Tajuk entry yang BEST.. sebenarnya sedang bermalas-malasan kat rumah sekarang ni.. dengan cuaca yang sejuk dan dingin.. biasalah Taiping.. kembali kepada cuaca yang sebenarnya selepas agak panas bulan lepas.. tapi aku suka sangat cuaca sejuk ni walaupun sampai menggigil tahan cipan bila mandi pagi.. huhuhu.. menggeletar gigi-gigi ku.. hahaha.. tu tandanya sejuk sangat..
Esok cuti nuzul quran.. dah plan dengan en suami nak ke Ipoh.. nak cari baju raya en suami.. apa yang penting mesti match la dengan baju raya aku.. ehhehehe.. oleh kerana tengah SALE! maka plan nak ke JUSCO.. banyak pilihan la sikit.. lagi pun pemegang J CARD mesti ada special..



Itu tempat pertama.. kalau tak penat nak pi sini pulak.. hohoho


tapi yang pastinya kat JUSCO mesti berejam2 la gamaknya.. tambah kalau singgah tempat berhantu.. SHOES!!! huhuhu... tapi belanja berhemat.. jangan risau sebab penasihat iaitu en suami sentiasa ada... 
Can't wait 4 2morrow... dah terbayang2 tol Ipoh.. hahaha... ok la... nak layan FB n GAME jap.. pastu zzzzzzzzzzzzzz... nite everybody.. cayang semua.. salam


Saturday, August 13, 2011

Lamanya tak update blog...

Salam buat semua...
Hampir sebulan jugak tak update ek... punya la bz menguruskan 'anak2" kat sini.. tanggungjawab tu.. last week balik rumah mentua.. sempat la jalan2 cuci mata.. gambar tu ada kat FB tapi akan masuk juga blog ni nanti.. insyaallah...
Minggu ni weekend di Taiping je.. tapi rutin lain sikit hari ni.. jam 10 pagi mula buat biskut raya pertama.. huhuhu.. mulanya nak buat 2 jenis tapi bau biskut tu benar2 menusuk kalbu la.. hahaha.. so just buat biskut nestum je.. ada la 200 biji.. lebih kurang la.. esok nak buat shortbread choc chips cookies.. my favourite.. sebab tu tak leh wat hari ni.. hehehe...
Kat Taiping ni baru je lepas hujan.. meme la sejuk.. huhuhu.. en suami keluar gunting rambut.. so tinggal la aku dengan utek my kitty.. kena kurung lagi pagi ni sebab buat perangai.. banyak ragam plak 2-3 hari ni.. lagipun baru lepas mop lantai.. lagi la utek tak leh masuk sebab dia suka main lari2 kalau lantai lepas mop..
wokey la.. en suami mcm dah balik tu.. nanti2 kita sambung berblog lagi ya..

cayang semua... daaaaaaaaaaa

pssst.! ni gambar kat kediaman aku lepas ujan.. hehhe.. damai n tenang.. with greenery scenery...