Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Sunday, September 30, 2012

Senyumlah... :)

Salam buat semua...

Setiap hari di FB aku akan pastikan semua orang akan tersenyum dengan perkataan SMILE yang ditulis.. hari ni terdengar satu ungkapan SENYUM ITU MUDAH TAPI KESANNYA CUKUP INDAH.. ungkapan ni buat aku ingin tersenyum sentiasa supaya mampu memberi keindahan kepada wajah kesayangan hamba yang menatap.. :) Aku.. sebolehnya tak nak orang lain tahu yg aku dalam gundah dan risau.. seboleh2nya la tapi sang suami adalah orang pertama yang juga merupakan pendengar setia yang setia menadah telinga mendengar segala gundah di hati.. tapi untuk orang lain tak perlu rasanya aku luahkan ketidaktenangan hati ni.. (betul ke perkataan ni ya.. hehehe.. jangan rosakkan bahasa melayu).. kita beralih kepada penulisa yang lebih serius.. ehemmmm...





Senyum adalah sesuatu yang bisa memberi keindahan dalam kehidupan.. yang juga mampu untuk mendamaikan hati yang gundah gulana.. dengan senyum yang sentiasa terukir dibibir, pasti tidak akan ada yang mengangka sedalam dan sejauh mana bebanan yang ditanggung dalam diri.. rasanya cukuplah ALLAH sahaja yang mengetahuinya... kerana DIA MAHA MENDENGAR SETIAP KELUH RESAH HAMBA NYA... Tak susah kan untuk senyum.. hanya gerakkan sedikit bibir dan ikhlaskan hati.. pasti terbit satu ketenangan dalam hati.. percayalah.. tapi janganlah berpura2 dalam senyuman.. jangan memaksa diri kalau tak mampu untuk lakukan.. kerana pasti menimbulkan rasa curiga dihati orang lain..

Mari kita kongsi apa yang pernah dikatakan oleh Dr Fadzilah Kamsah :

Hati yang bersih memancarkan gelombang positif yang amat kuat, lantas 
mempengaruhi orang sekeliling dan situasi-situasi menjadi positif sama. Sebaliknya, hati yang kotor akan memancarkan gelombang negatif yang amat kuat, menukarkan orang-orang sekeliling menjadi negatif juga membuat situasi-situasi pada saat kita berada tu menjadi negatif. Kesannya, kita jadi murung, tertekan, tiada kegembiraan dan menjalani hidup penuh dengan tekanan. Nak bahagia, nak berjaya, nak gembira, kita perlu ubah persekitaran kita menjadi positif. Kita boleh ubah semua tu bermula dengan rajin-rajinkan diri mencuci hati simply dengan memprogram minda 7 saat sebelum kita tidur.

Sampai ketemu lagi... daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Love,
ME

Monday, September 17, 2012

Hallluuuu... Salam buat semua...

Sepagi ni duk edit balik blog kesayanganku yang dah makan hari tak dijenguk... Berjam2 duk hadap lappy pagi ni... Petang la sambung balik... rasa macam ada yg tak kena je dengan blog ni...

So, cuti sehari lagi hari ni.. makanya bermalas2lah aku dirumah... ingat hari ni nak membuat cheesecake tapi barang2 lak tak de... nak keluar pi TESCO pagi2 tak berapa nak rajin pulak.. hihihihi..

Semalam buat kek coklat khas utk En Suami tersayang... sempena hari lahirnya pada 09.09 yang lepas.. lewat seminggu sebabnya si dia outstation di tempat sejuk.. jeles I la U.. tapi mana boleh ikut.. masing2 dgn tugas masing2 kan... plan utk bercuti tahun ni samada nak pergi tempat sejuk atau pulau.. kena fikir betul2...

Oh ya.. nak upload gambar kek semalam.. yg seadanya mampu aku buat.. bkn pandai sangat pun :)
Terinspirasi dengan kawan lama masa kolej dulu.. Blogger yg glamer dah sekarang ni.. Suka tengok resepi2 yg dia share kat blog http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com/ ...hehehe... share sikit..

Oklah.. nak stop dulu.. masak utk makan tengahari.. sebelum tu nak share la kek semalam yang dah nak habis pun..





sampai ketemu lagi... daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)