Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Thursday, June 12, 2014

Aku adalah aku

Salam buat semua

Just celebrating my 4th annivesary last week
So I belanja the whole family utk family gathering
Gembirakan hati ma dan abah
Gembirakan adik2
Yg pasti gembirakan sang suami, orang yg banyak menyokong dari segala perkara
Dialah suami, dialah sahabat, dialah penasihat, dialah BIG BRO merangkap BODYGUARD
He's my everything
Dulu nangis cari ma n abah
Sekarang nangis cari cik abang.. tak nak susahkan ma abah lagi
Dah terlalu byk ma abah fikir kerenah kami adik beradik
So tak nak bebankan mereka lagi :)









Disebalik kegembiraan berpanjangan datang satu surprise
YES! SURPRISE!
It happened for a sudden
Everything going upside down kejap
Hahaha
Tu la.. comfort sgt kan
Rasakan Wan ;)
SURAT ARAHAN PERTUKARAN lapor diri pada 15 Jun 2014
Hari Ahad tu
Alahaiiii
Nak kena tinggalkan my boys
Serius.. masa mula2 dpt surat mmg air mata tak tertahan
Tak tahu kenapa ada rasa mcm tu
Sedangkan tak jauh pun kena tukar
Arahan bertukar hanya ke PKMD yg masih dalam negeri Perak
Tapi tak tahulah
2 hari ni jiwa kacau sikit
Dgn sang suami nun jauh di KL
Agak ting tong sikit
Rasa macam menghitung hari je nak tinggal semua yg indah di STB Taiping
Soon or later I have to leave
So maybe better now than later
Sebab mungkin lagi susah nak tinggal nanti kan
Masa CC hulurkan surat mintak Wan tgk, mmg Wan tolak
Wan tak pernah nangis depan staff but that day tak leh tahan sangat2
Sorry ya adik2 manis admin semua tgk airmata Wan hari semalam
New place.. new friend.. so kena adapt dgn keadaan baru
Seperti anak2 yg baru masuk ke STB Wan selalu cakap kena pandai sesuaikan diri
Mcm tu jugak Wan, kena pandai sesuaikan diri dengan tempat baru
Bukan tak kenal kawan2 kat sana cuma jarang sekali jumpa je

Hari ni cuba elak sembang tentang pertukaran sebab boleh undang rasa sedih
Hari ni jugak Wan balik lambat dari biasa
Dah 2 hari begitu
Tgk my boys main bola, latih nasyid
Layan selagi masih di sini
Banyak sangat perkara baru belajar kat sini
Pengalaman yg tak boleh dibeli dimana2
Terlalu mahal & am proud to be part of STB Taiping for 6 years
Bila ada staff yg kata sedih n sayu bila Wan kena tukar, percayalah Wan rasa lebih dari tu
Lebih dari apa korang rasa
Cuma jenis Wan memang tak suka nak tunjuk apa yg Wan rasa
Wan hanya nak orang tengok Wan happy dan Wan juga sedaya upaya nak buat semua orang happy
Insyaallah mungkin yg datang gantikan Wan adalah yg lebih baik
Yg lebih bagus kerjanya
Yg lebih hebat dari Wan
Korang akan dapat pegawai baru lelaki, insyaallah yg terbaik
Bagi komitmen terbaik mcmana korang bagi komitmen kat Wan
Work as a team
Jgn judge dulu dia
Bagi ruang & peluang utk dia sesuaikan diri
And please.. jgn bandingkan Wan dgn dia
We are different person
So give him some space

Dgn my boys tak tahu mcmana nak mulakan cakap yg Wan tinggal tak berapa hari lagi kat sini
Yes.. boss ada buat rayuan supaya Wan dikekalkan
TQ boss
Really appreciate that
Tapi seperti yg Wan cakap semalam, apa pun keputusan Wan akur
Wan tak nampak harapan untuk kekal kat sini
Wan tak nak berharap utk kekal
Am preparing myself to be transfer to other place
Am trying to be positive
Yg mana2 staff yg selalu Wan 'bebel' tu sorry tau
Wan memang begitu kalau ada kerja yg tak kena
Tapi lepas tu ok balik
Tak de hal, boleh gelak2 n duduk makan sekali
Kak Midah, 'menteri kewangan' STB orang yg pertama sambut Wan masa lapor diri pada 2 Ogos 2008
Tq ya sebab tak lokek ilmu
Zila & Azlina - Tq jugak sebab tak jemu2 layan Wan yg kadang2 ting tong.. hahaha
CC & Nadia - walaupun korang masih baru kat sini tapi kita boleh geng macam dah lama kenal je
Pn Miza - paling sedih nak tinggal sebenarnya.. byk kita share sama2.. am free for u to call or sms kalau ada apa2 nak share ya
Abang cekodok - hahaha.. nama glamer zairi.. sorry ya sebab telinga dah nipis.. hari2 dengar pot pet saya
My BIG TEAM - Semua PKM + Ustaz.. Wan tak mampu buat kerja sorang2 tanpa bantuan korang 15 orang.. tq atas kerjasama walaupun kadang2 Wan tahu ada yg tak suka dgn cara Wan, tak suka bila Wan tegur, tak suka bila Wan note dekat fail masing2, tak suka bila Wan sebut nama dalam meeting, tak suka turn shif korang yg Wan buat
Sebab adakalanya Wan kena tegas dalam sesuatu bukan sebab nak tunjuk Wan ada kuasa.. tidak sama sekali
Esok2 bila uollss naik pangkat n berada di tempat Wan uollss akan faham kenapa Wan buat mcm tu
Ada sorang dua yg selalu datang luah perasaan, cerita masalah masing2.. thanks atas kepercayaan tu
Am trying to be a good listener.. nak nangis nak luah silakan.. am opening my door utk korang
Tapi kalau lepas ni masih ada nak sharing2 silakan.. masih boleh.. tak de masalah

To my boys.. even diaorg tak boleh baca apa yg Wan tulis kat sini
Tadi mummy dah tanya kalau ada janji2 mummy yg belum tertunai
Semua pelik.. semua terkedip2 mata sebab soalan pelik keluar ya
Hehehe
Kena tanya kot2 masih ada janji yg belum mummy tunaikan
Lepas ni tak de dah bebelan mummy ya.. nanti dapat daddy baru
Korang tak perlu tahan muka dah bila mummy marah, mummy cubit2 manja
Bila mummy tak jawab or buat tak tahu bukan sebab mummy benci tapi ada yg korang buat tak kena
Ada salah kat mana2
Mummy selalu cakap jgn jadi anak derhaka
Ikut cakap.. jgn suka nak naik angin, baran.. semua kena kawal
Jadi anak yg baik, yg boleh buat ibubapa keluarga bangga
Cukuplah kita dah susahkan keluarga kita sebelum ni
Grow up boys
Fikir apa akan jadi 5 thn atau 10 thn akan datang
Tetapkan matlamat hidup
Ingat.. anak lelaki sampai bila2 hubungan dengan ibubapa takkan putus
Tanggungjawab besar
Jgn hanya fikirkan diri sendiri

Untuk seluruh warga STB Taiping, terima kasih atas segalanya
Anda semua sentiasa dihati Wan
Wish me all the best di tempat baru
Andai kata ada ruang waktu yg memerlukan Wan utk ada di STB Taiping, jemputlah Wan insyaallah Wan akan hadir kalau tiada halangan

Sedih la pulak
Huhuhuhu
Terpanjang pulak post kali ni
Sorry ek kalau tak larat nak baca
Sorry kalau ada yg ter'sebak' masa baca
Semua ni datang dari hati Wan
Ikhlas n jujur

Ok Wan stop dulu
Nanti Wan share lagi dgn korang ya
Rasa mata macam tak leh bukak je ni sebab 'hujan'
Hahaha
Teruk betul la...

Ok.. daaaaaaaa

Salam sayang,
WAN