Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Monday, January 28, 2013

Latest About ME...

Salam buat semua...

Tajuk orang putih terrrr... hehehehe... saje je nak nak provoke orang baca...

Am back to nature... dengan cuaca dingin & sejuk di Taiping... Beberapa hari dengan cuaca yg agak kering & panas agak tidak selesa tapi redah je... Tu baru panas dunia kan...

@PadangSera - Panas&Kering

 
@Taiping - Hujan.. Construction yg mencacatkan pemandangan tapi untuk keselamatan di masa depan :)

@Taiping - Hujan... Construction yg mencacatkan pemandangan tapi untuk keselamatan di masa depan :)

@Taiping - Kereta berteduh.. cik hitam yang dah tak bergerak selama beberapa hari.. sian dia ditinggalkan :)


Tapi dalam duk cuaca panas pun sempat lagi memborong di Padang Besar, Perlis bersama cik abe, ibu mertuaku dan sepupu cik abe.. sempat la grab few things..  :) Tak tahan woooo.. tgk bag lawa2.. cuba pejam mata tapi nampak jugak.. kacau betul la.. so beli la supaya tidak termimpi2 di malam hari... cukup la sekadar 1 bag dan 2 helai blouse.. part ni aku jalan berdua dgn ibu mertuaku.. mak pun beli bag jugak..  terasa jahat pun ya sebab bagi cadangan kaler2 yang agak latest & menarik.. kata aku supaya mak nampak muda 10 tahun.. gelak je mak.. katanya dia hanya suka warna2 gelap je.. aku pulak boleh cadang kaler pink belacan, oren muda, dark red.. hehehe.. color blocking.. cantik kan kaler2 cam tu.. Ni apa yg aku beli... tidaklah seberapa.. but am satisfied with what I bought that day :) Kalau ikut nafsu, memang ada lagi nak dibeli tapi tahan la ya.. raya cina nak kelik kelate.. semestinya ada je yg nak dibeli... lagi kacau ni.. huhuhu








Oh ya.. before that day.. ada sesuatu yg 1st time aku buat.. gubah hantaran... dulu2 la kan pernah la 'tolong' my mum buat gubahan hantaran.. 'tolong' dalam erti kata tolong menyibuk dan melambatkan kerja.. hahaha... she knows ME.. tak pandai tapi nak memandai2.. Berbalik cerita hantaran.. actually permintaan cik abe untuk buat 1 hantaran bagi majlis pertunangan sepupu dia.. so aku sanggup la sebab satu je.. so dengan suka hatinya aku mula menggubah coklat berdasarkan idea yg ada di internet.. maka terciptalah hantaran ini..




Amacam?.. cantik tak?... hehehe.. tak mintak dipuji pun.. cubaan pertama.. yg tukang buat ni pun not 100% satisfied sebenarnya.. rasa macam ada kekurangan je tapi tak tau tang mana yg kurangnya... tak pe.. nanti cuba lagi di lain masa ya.. opsss... lupa nak cakap.. bunga2 matahari kat atas tu ibu mertuaku yg letak.. tak nak bagi nampak sangat coklatnya :)





Sireh junjung.. permintaan last minute ni.. so ini la hasil kerja last minute.. jenuh meng'google' mencari contoh.. sepatutnya guna bunga hidup tapi hari cuti umum agak2 ada tak kedai bunga yang bukak ya?.. huhuhu... nasib baik la kedai alat hantaran buka hari tu.. so cik abe temankan la pi beli barang utk siapkan semua ni.. :)





Gubahan last sekali aku buat.. yang ni tak la susah sangat.. cuma nak kilatkan je.. my mum pernah ajar kalau nak kilatkan buah buat je dengan minyak masak.. tinggal hias bakul dengan reben je... yang ni paling puas hati & mata utk tengok.. hehehe (masuk bakul, angkat sendiri.. boleh ke? berat ni.. hahaha)


Oklah.. nak solat asar dulu... nanti nak update tentang JOM TEROKAI PERAK PULAK.. rasanya macam tak update lagi tentang tu..

Tatatititutu.. jumpa lagi.. byeeeeeeeeee

No comments:

Post a Comment