Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Wednesday, May 30, 2012

Maaf jika aku tak sempurna...

Salam buat semua... Title pun cam sedih je kan... perasaan sedih la sikit bila mendengar & melihat perlakuan anak kepada orang tua.. touching sikit bila melibatkan hal2 macam ni.. Semua orang pernah buat silap dan kita kena bangkit dari kesilapan tu.. berusaha untuk betulkan keadaan supaya tidak disalah erti.. bukan semakin mengusutkan keadaan... Apa perasaan anda apabila seorang ibu menitiskan airmata atas sikap anaknya yang boleh dikatakan agak kurang cerdik dalam menjaga hati orang tua??? Perkara yg agak kurang digemari telinga ni untuk mendengar sebenarnya tapi hakikat hidup manusia sekrang.. walaupun tidak semua tapi sikap segelintir itulah yang menampakkan bahawa anak2 zaman moden di dah boleh diibaratkan seperti si TANGGANG... cuma bezanya tak bertukar jadi batu je lagi... Tersentuh hati ni.. walaupun saya bukan seorang ibu tapi saya masih mempunyai seorang ibu yang sentiasa menjadi pendorong saya untuk jadi seperti apa yang saya jadi sekarang... tak sanggup rasanya untuk melukakan hatinya.. pastinya seumur hidup perasaan bersalah tu tertanam rapat dalam diri.. Ya Allah.. ku mohon agar Kau jauhkan aku dari sifat2 itu.. dia dah terlalu banyak berkorban untuk diri ini sehingga umurku mencecah 28 tahun dan dimiliki oleh insan yang bernama suami..
SAYA SAYANG MAK SAYA... Ok guys... nak keluar lunch dah.. daaaaaa....






Me of the day...

Salam buat semua... Minggu yang agak sibuk.. tapi muka mesti senyum... jangan stress sangat... ni mata tak mau nak lelap pulak.. jam dah hampir 12.30 midnite... tidurlah mata.. esok tugas berat menanti... am one of the officer yang ditugaskan untuk kerja2 pentadbiran yang agak kurang digemari sebenarnya oleh diri ini.. but I take it as a challenge.. cabaran baru dan perlukan kesediaan dalam segala hal... Ya Allah, mohon untuk dipermudakan segala urusan untuk esok dan lusa... Perasaan yang kurang senang muncul dalam diri siang tadi dah beransur hilang... jangan la muncul lagi esok ya... untuk 2 hari ni tolonglah jangan menjelma wahai perasaan asing... dah scan tapi perasaan tu tak dapat dikesan jugak... Sekarang dengan sukacitanya (walaupun orang tak hingin nak tengok) diri dengan rendah diri nak masukkan la wajah2 selama minggu sibuk ni.. senyum tapi nampak macam tak ikhlas kan.. huhuhu... tapi rasa mata tu dah makin sepet la... hadap screen komputer terlalu lamakah sebabnya.. atau teknik solekan yang salah.. hahaha.. apa2 je lah..
Ok guys... kena paksa mata untuk lelap... nak titun dulu ya.. daaaaaaaaa... jumpa lagi






Tuesday, May 29, 2012

Selamat hari Selasa... Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

Salam buat semua... Selasa yang agak sibuk.. rehat kejap n bersandar dikerusi.. huhuhu...kalau boss datang ni nampak cam orang tak de keje je ni... Talking about free and empty.. pernah rasa tak jiwa kosong? Tiba2 rasa je ni.. tapi bila dah terisi dengan perasaan yang macam2 ni naik poning jugak la... Yang paling takut bila perasaan tu adalah sesuatu yang tidak terduga dan boleh menimbulkan kemarahan.. mintak jauh la ya.. tak mau ada perasaan tu lagi.. cuba bersangka baik.. beranggapan bahawa orang tu tidak sengaja atau tidak tahu.. itu lebih baik kot walaupun pada hakikatnya tak mustahil kalau tak sengaja atau tidak tahu... haish.. apa ni.. dah berbelit2 laaaa... nampak sangat tengah pening.. dan sememangnya kepala tengah berdenyut2.. mata sudah seperti mau rapat sebab ralit sangat duk hadap screen komputer ni.. Ok lah.. nak keluar tengok landskap hijau kat depan bilik ni jap.. kasi segar mata then continue my work yang sedang bertimbun kat meja ni.. makin lama kerja makin banyak ni.. apa kes???... 'orang lain" cam relax je.. sabar je la.. Ok u allzzzzzzz... see again di lain cerita.. yg entah apa2 untuk dibaca.. daaaaaaaaaaaaa...






Monday, May 28, 2012

Rindu kamu walaupun lama ditinggalkan...

Salam buat semua... Bersawang lagi la blog ni... kali ni lama betul tinggal.. kena cuci balik ni.. susun balik segala decor yang ada.. hehehe... Setiap hari cabaran makin hebat... especially kerja.. huhuhu... bukan lagi rutin tapi banyak benda baru kena belajar... Satu lagi cabaran adalah perasaan.. yang ni memang kena betul kawal.. all in one.. perasaan yang aku langsung tak terfikir so agak bahaya untuk kesihatan la kiranya... hihihi.. gelak nakal tu.. jangan perasan ya.. syok sendiri la tu... Apapun yang berlaku hidup mesti diteruskan... atasi segala cabaran dan dugaan dengan penuh sabar.. Ok allzzz... nak gosok baju kerja untuk esok.. see u again.. hope so.. hehehe.. janji kali ni takkan biarkan blog bersawang.. (angkat tangan ikrar...) daaaaaaaaaaaaaaa...