Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

About Me

My photo

Teruskan perjalanan yg penuh liku. Tanpa cabaran kita takkan matang tanpa dugaan kita takkan berwaspada. Sentiasa yakin dan ikhlas dalam apa jua yg dilakukan

Monday, June 4, 2012

ISNIN yang buat aku tersenyum...

Salam buat semua ... Am back after 2 days on 'holidays' .. konon je la.. padahal cuti weekend je.. hehehe This is not the new Me.. masih sama.. loyar buruk dan suka gelak... ;) jangan la buat aye ni tergelak besau.. burok la.. huhuhu... hari dah dengar citer lawak from my beloved Mom.. thanks MOM.. always make me SMILE & LAUGH.. bila gelak besau ni meme tak ingat dunia la wei.. lepas tu istighfar balik.. astaghfirullahal'azim.. korang tolong la jangan buat lawak yang tak masuk akal yang boleh buat sampai urat perut ni hampir la nak putus.. haish.. notti ni... apapun lawak anda telah menceriakan hari aye hari ini.. TQ ya.. tu sebab bila kenal ramai orang kita boleh tengok macam2 hal dan kerenah manusia.. dan sebab tu jugak la saya seronok dengan kerja saya sekarang.. saya boleh kenal ramai orang dari merata tempat seluruh Malaysia.. banyak yang boleh kita dengar.. share pengalaman dari orang lain.. adab dan budaya kita kadang tak sama walaupun serupa.. hihihi.. paham idak ni?? Stop jap ek.... (to be cont.) Terhenti seketika menulis blog ni.. bantu 'anak2' buat folio kerja kursus geografi.. teringat pulak zaman sekolah dulu.. bila naik form 3 je sibuk dengan kerja kursus.. dgn kertas macam2 corak & warna.. tak mau kalah sebab nak markah tinggi ;) .. hehehe.. rasa muda 10 tahun la pulak... zaman sekolah yang best walaupun kadang rasa cam terkongkong jugak.. tak lepas nak pergi mana pun.. masa stayback kat sekolah utk study group je la rasa bebas sikit.. yang lain2 harap maaf ya.. penat dgn kelas tambahan & tuisyen.. sampai malam buat homework pulak.. awal pagi dikejutkan utk study.. rasa cam padat pun ya jugak.. ni bukan merungut tau tapi sharing kisah zaman sekolah.. akui memang tak pandai naik pengangkutan awam sebab nak kemana2 pun dihantar oleh ma & abah... sorry la kalau setakat nak keluar lepak2 dengan kawan sekolah.. huhu.. teringat cerita konon nak keluar jalan dgn kawan.. masa tu my mom yang hantar kat pekan kota bharu.. dalam kepala ni punya macam2 fikir... betul2 nak spent time with buddies.. ingatkan my mom saja la park kereta kat berhampiran situ sebabkan nak turunkan aye.. rupanya tidak... dia pun nak ke tempat yang sama.. tak syoknyaaaaaaaaaaaaaaa masa tu.. rasa cam terikat la pulak.. tak boleh nak huha huha dgn buddies.. 2 kali terserempak.. then tak keluar lama2 la.. masa tu rasa macam kena kawalan ketat je.. huhuhu.. tapi bila dah besar ni fikir balik.. ada rasionalnya parents aye buat cam tu.. sebab aye ni pompuan.. so tak leh la ligat sangat.. tapi apapun terima kasih utk mereka berdua.. sentiasa mencukupkan keperluan zaman kecilku sehinggalah aku bergelar isteri... cukup sempurna.. tak mampu untuk aye bayar balik semua tu.. Tiba2 teringat satu kisah ni.. masa tu memang dilarang keras menonton tv sebab dah masuk musim exam... kami adik beradik memang tak berani la nak tgk tv tanpa kebenaran.. huhuhu... tapi kadang tu kalau ma & abah dua2 keluar curi2 tgk jugak (huhuhu.. kantoi lak.. sorry ek).. bunyi je kereta masuk kawasan rumah, kami mcm lipas kudung la off tv then masuk bilik masing2.. konon2 study la.. hehehehe... tu satu hal.. kisah aku ni best jugak.. sampai sekarang duk ingat.. bila pergi sekolah kawan2 duk cerita ada citer best la malam tu.. neglish movie.. tentang kisah seorang anak yang tak pernah jumpa ibu dia.. then ada fairy tale datang utk tunaikan permintaan dia.. so aku cuba fikir la nak cari jalan camana nak nonton tv malam tu.. balik rumah buat la rayuan kat my mom.. buat muka seposen yg tak laku nak beli.. hahaha.. tak layan jugak rupanya... sedih la rasa hati... tapi dapat jugak la tgk sekejap.. tu pun setelah rayuan dipertimbangkan... mesti korang tak pernah kena cam ni kan.. Oklah.. penat jari plak duk taip banyak2 ni... hihihi... samapai ketemu lagi... daaaaaaaaaaaaaa






No comments:

Post a Comment